Reagon Putin: Ushtria e Kosovës nuk duhet te furnizohet më,ajo duhet te shuhet urgjent

Me theks të veçantë ai ka zënë në gojë Ushtrinë e Kosovës, duke e quajtur atë si “ushtri të pal igjshme”.
Sipas tij Ushtria e Kosovës mund të de stabilizojë Ballkanin dhe të sjellë t ensione në rajon. Putin këto i ka bërë në një konferencë shtypi në Beograd pas bisedimeve me serb Aleksandar Vuçiq ja deklarata e plot e Putinit me Vuçiqin

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka lëshuar një paralajmërim të ashpër ndaj ushtris së Kosovës

Putin përmes Ministrisë së Jashtme ruse ka shprehur shqetësim për vendimin e parlamentit të Kosovës për t’i rikthyer Forcat e Sigurisë së Kosovës në ushtri të plotë.

Kjo ministri ka theksuar se një vendim i tillë dëmton stabilitetin e Ballkanit
“Rusia i ka tërhequr vazhdimisht vëmendjen komunitetin ndërkombëtar se tendencat e tilla nuk janë në përputhje me Rezolutën e cila thotë se Kosova duhet të mbetet nën mbikëqyrjen e ndërkombëtarëve”, thuhet në deklaratën e ministrisë ruse.

Askush nuk mund të japë garanci se të ashtuquajturat forca të armatosura të cilët përbëhen nga terroristë të UÇK-së nuk do të përdorin dhunë kundër popullatës serbe në Veri”, thekson Putin përmes MPJ-së ruse.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *